Lunch
Vegetarisch > Vegetarisch - Wisselend > Wisselend

Soepen

Keuze van de Chef Wisselend 4,50
Iedere week bereidt de chef een andere, heerlijke soep!
Tomaten-groentensoep Vegetarisch 4,50
Tomatenbouillon met boerensoepgroenten.
   
Mosterdsoep Vegetarisch 4,75
Van grove-boerenmosterd, met hamsnippers en croutons (ook in vegetarische variant!).

Maaltijdsalades

Bij onze maaltijdsalades heeft u de keuze uit boeren bruin- of boeren witbrood van Bakkerij De Gier. Wij hebben ook glutenvrije broodjes! (+ € 0,50) Op verzoek serveren wij u ook glutenvrije variaties op salades.
     
Salade van de Chef 10,75
Stevige salade met runderhaaspuntjes en gamba’s en een warme French dressing.
Salade Bistecca
“De ideale combinatie tussen genieten en gezond!”
10,75
Gegrilde biefstukjes op rucola met olijfolie, gemalen peper en zeezout, bestrooid met echte Parmezaanse kaas.
Thaise salade
“Een vleugje Azië in De Gruyterfabriek”
10,75
Frisse salade van little gem, gefruite uitjes, rode ui en taugé, met à la minute gegrilde kip en teriyaki.
Salade Carpaccio
“De zon op je bord!”
9,75
Mediterrane salade met getrancheerde runderhaas van het Limousin rund, huisgemaakte pesto, Aceto Balsamico, spekjes, ui, augurk en croutons, bestrooid met echte Parmezaanse kaas.
Salade geitenkaas Vegetarisch
“Partito in bocca”
9,75
Vegetarische salade van vers geplukte sla met romige geitenkaas, honing, tomaat, augurk, ui en Italiaanse kruiden.
SMAAC rol
“Een cratief samenspel van SMAAC-en”
9,75
Favoriete maaltijd van de boven-buurman! In carpaccio gerolde rucola met truffeldressing, pijnboompitjes, croutons en Parmezaanse kaas.

Tosti’s

Tosti “De Gruyter” Vegetarisch 4,00
Favoriet “van Piet” van boerenwit- of bruinbrood met pesto, tomaat en jonge kaas.    
Tosti “Joris” 4,25
Bourgondische tosti van boerenwit- of bruinbrood met kaas, spek, tomaat en pesto.    
Tosti Classic 3,75
Basic tosti van boerenwit- of bruinbrood met ham en jonge kaas.    
Croque Madame 5,75
Oude tijden herleven met deze authentieke tosti van boerenwit- of bruinbrood met ham, Gruyere en bechamel waarop een gebakken eitje.

Club Sandwiches

Chicken Club Sandwich 8,75
Geroosterd boerenwit- of bruinbrood met gegrilde kipfilet, bacon, tomaat, sla, komkommer en basilicummayonaise, geserveerd met chips.    
Club Fish 8,75
Geroosterd boerenwit- of bruinbrood met gerookte zalm en forel, tomaat, sla, komkommer en dillecrème, geserveerd met chips.

Broodjes

Al onze broodjes worden met grote zorg bereid en dagelijks vers afgebakken!
Broodje van de Chef Wisselend Vegetarisch 6,75
Iedere week bedenkt onze chef een heerlijk broodje! Ook in een vegetarische variatie.    
Limousin-carpaccio 4,50
Van het Limousin rund gesneden carpaccio, afgemaakt met verse rucola, huisgemaakte truffelmayonaise, ui, augurk en pijnboompitjes, bestrooid met echte Parmezaanse kaas.    
Filet Américain 4,75
Door Slagerij van Olphen speciaal op vraag gemaakte Filet Americain. Naast deze verrukkelijke Filet, wordt het broodje afgemaakt met verse rucola, gehakte uitjes en augurk.
Martino Speciaal 5,00
Een broodje, welke besmeerd wordt met een heerlijke mosterd en van Olphens filet Americain. Daarop worden gehakte uitjes, augurk, ei, tomaat en pittige Martino-saus toegevoegd.
Broodje Gezond Vegetarisch 4,25
Een broodje, besmeerd met verse tomaten-basilicum spread. Vervolgens belegd met beenham, jonge kaas, tomaat, ei en frisse sla met rode ui. Ook in vegetarische variatie!
Tonijnsalade 4,50
Een broodje met heerlijke huisgemaakte tonijnsalade, gegarneerd met ei en augurk, waarop frisse gemengde sla.
Eiersalade Vegetarisch 4,25
Broodje met eisalade uit eigen keuken, afgemaakt met reepjes gebakken spek. Ook in vegetarische variatie!
Kip-Kerrie salade 4,25
Ovenvers broodje met huisgemaakte, goed gevulde, kip-kerrie salade op frisse sla.
2 Bourgondische kroketten 7,75
2 Heerlijke kroketten van, op ambachtelijke wijze, in bouillon bereid draadjesvlees. Hierbij serveren wij boerenwit- of boerenbruin brood en mosterd of mayonaise.
Bourgondische kroket 3,75
Een heerlijke, ambachtelijke draadjesvleeskroket op een vers, zacht wit puntje. Bij deze kroket wordt mosterd of mayonaise geserveerd.

Warme gerechten

Fish & Chips 10,50
Gebakken lekkerbekje met frites, geserveerd met frisse salade en ravigottesaus.    
Gamba’s piri-piri 12,75
Gepelde, gebakken gamba’s in pikante piri-piri, met gewokte groenten, geserveerd in een krokante basket-wrap.    
Angus burger 9,95
Sappige hamburger van het Black Angus Rund, met gebakken uitjes, tomaat, augurk en huisgemaakte topping. Geserveerd met knapperige frietjes.    
Saté Ajam 13,75
Saté van geroosterde, malse kippendijen met pindasaus, kroepoek en rauwkost. Wij serveren deze saté met brood of frites.
Beef in a basket 10,50
Als mandje gebakken wrap, gevuld met gebakken runderhaasreepjes, in de wok bereidde groenten en teriyakisaus.    
200 gram Hip Hang Beef met brood 16,75
Malse, in roomboter gebakken biefstuk, geserveerd in de pan met haar eigen jus.

Eiergerechten

Boeren Omelet Vegetarisch 8,25
Voor de stevige trek! Met gebakken spek en champignons en gemengde groenten. Geserveerd met boerenwit- of bruin brood. Ook als vegetarische omelet!
Omelet Caprese Vegetarisch 7,75
Vegetarische omelet met tomaat, basilicum en Mozzarella, met boerenbrood.    
Uitsmijter "De Gruyter" 8,25
3 spiegeleieren met ham, oude kaas en spek op boerenwit- of bruinbrood.
Uitsmijter (vanaf) 6,95
3 spiegeleieren op boerenwit- of bruinbrood, naar wens belegd met ham of kaas of spek of combinaties hiervan.

Flammekuechen

Een flammekueche is een gerecht uit de Elzas. Het heeft een bodem van dun brooddeeg die traditioneel met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Afhankelijk van het gebied is de naam van dit gerecht: flammekueche (Elzassisch), Flammkuchen (Duits) of tarte flambée (Frans). Er zijn vele variaties van het originele recept. Tot de opkomst van de pizza in de jaren 60 was de flammekueche een gerecht dat vooral op het platteland werd bereid en werd ze vaak gebruikt om de hitte van een hout gestookte oven te testen. Het gerecht ontleent zijn naam aan deze methode van bakken.
Flammekueche, traditioneel 8,75
met crème fraîche, uien en reepjes spek.
Flammekueche vegetarisch Vegetarisch 8,75
met crème fraîche, courgette, tomaat en geraspte kaas.    
Flammekueche 9,75
met crème fraîche, uien en tonijn.

Snacks en borrelhapjes

Portie (10) Bourgondische bitterballen 6,75
Portie (10) gemengde gefrituurde snacks 6,00
Vegetarisch bittergarnituur Vegetarisch 6,25
Portie olijven 4,00
Brood en kruidenboter Vegetarisch 3,75
Portie kaas Vegetarisch 4,50
Gesneden prosciutto 6,50
Gesneden flammekueche (vanaf) 8,75
Bourgondisch bittergarnituur 14,75
Combinatie van diverse gefrituurde snacks, olijven en augurk, kaas en worst.
Vanaf 12 personen gelieve te reserveren!
Brasserie De Gruyterfabriek | Veemarktkade 8 / Ingang F, 's-Hertogenbosch | 073 - 30 300 30 | info@brasseriedegruyterfabriek.nl | Volg Brasserie De Gruyterfabriek op Facebook Volg Brasserie De Gruyterfabriek op Twitter